xanthi  panthrakikos  mgs  orestiada  komotini  aspida  kiklopes  faros Nikh Alexandroupolis  M.G.S. A.E. Enosi Komotinis Logo

Σάββας Παντελίδης:«Θετική η παραμονή του βασικού κορμού»

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Σούπερ Λιγκ έχει ξεκινήσει και ο Σάββας Παντελίδης μιλά στο thrakisport.gr και τους Βασίλη Στοάκη και Χάρη Παρασκευόπουλο, για την πορεία της προετοιμασίας του Πανθρακικού, ενόψει του παιχνιδιού της 1ης αγωνιστικής, απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.


«Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας»


Για την πορεία της προετοιμασίας του Πανθρακικού: «Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε πάει καλύτερα. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό στην προετοιμασία μιας ομάδας, είναι να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό όλους τους παίχτες μαζί, ώστε να μπορέσουν να αφομοιώσουν κάποια πράγματα. Η αλήθεια είναι, πως για μεγάλο χρονικό διάστημα έλειπαν αρκετοί παίχτες, κάποιοι μάλιστα είναι ακόμα ανέτοιμοι, όπως τα παιδιά που ήρθαν τελευταία, ο Πρίττας και ο Βιγιαρέχο. Επίσης όμως είναι πολύ σημαντικό, πως παρέμεινε ο βασικός κορμός των παιδιών, που συμμετείχαν στα περισσότερα παιχνίδι πέρυσι κι έτσι έχουμε λιγότερη δουλειά στο τακτικό κομμάτι, συγκριτικά με την περσινή προετοιμασία. Οπωσδήποτε χρειαζόμαστε λίγο ακόμα καιρό, για να γνωριστούμε αλλά και για να έρθουν κάποια παιδιά σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Δεν έχουμε πάντως παράπονο, υπάρχουν ομάδες με σημαντικότερα προβλήματα από εμάς και πιστεύω πως ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας».


Για τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας: «Πρώτα απ' όλα έχουν έρθει πάρα πολύ καλοί χαρακτήρες στην ομάδα, είναι κάτι που προσωπικά θεωρώ ότι θα βοηθήσει, διότι υπάρχει ήδη ένα καλό κλίμα, από τα παιδιά που αγωνίζονταν εδώ και πέρυσι. Πρόκειται λοιπόν για εξαιρετικούς χαρακτήρες και για παιδιά που τους αρέσει η δουλειά. Όσον αφορά την αγωνιστική αξία των παιχτών, από κάποιους είμαι ευχαριστημένος και από κάποιους άλλους όχι τόσο πολύ. Βρισκόμαστε όμως στην περίοδο της προετοιμασίας και δε μπορείς να γνωρίζεις πως θα παρουσιαστούν στο πρωτάθλημα. Οι μεταγραφές κρίνονται κυρίως από το τι θα δώσουν στον αγωνιστικό χώρο, στη διάρκεια του πρωταθλήματος».


Για το συνολικότερο επίπεδο της Σούπερ Λιγκ: «Θεωρώ ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις όσον αφορά κάποιες ομάδες, που μπορεί να φαίνεται ότι έχουν προβλήματα ή δε μπορούν να συμπληρώσουν ένα καλό ρόστερ συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, όπως για παράδειγμα ο Άρης ή η ΑΕΚ. Πρόκειται όμως για ομάδες που έχουν βαριά φανέλα και οι ποδοσφαιριστές «μεγαλώνουν» και οι ίδιοι, φορώντας μια τέτοια φανέλα. Πιστεύω πως δεν θα είναι τόσο άσχημο το πρωτάθλημα».


«Έτοιμοι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό για τον ΠΑΟΚ»


Για το κατά πόσο είναι έτοιμος ο Πανθρακικός, για το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Είμαστε έτοιμοι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό, γιατί όπως προανέφερα, είναι θετική η παραμονή του βασικού κορμού. Είναι παιδιά που είχαμε και πέρυσι, είναι εδώ από τις 25 Ιουνίου ή το αργότερο στις 15 Ιουλίου ενσωματώθηκαν όλοι. Θεωρώ ότι είμαστε σχετικά έτοιμοι, αν και το ζητούμενο για μένα είναι, να είναι έτοιμη η ομάδα για τη Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα μπορεί να είναι έτοιμη αγωνιστικά, ωστόσο το γεγονός ότι θα μπούμε σε ένα γήπεδο, στο οποίο πολλά παιδιά δεν έχουν ξαναβρεθεί, μπορεί να προκαλέσει ένα αρχικό ξάφνιασμα, το οποίο και θα πρέπει να ξεπεράσουμε. Αν ξεκινήσουμε καλά στην αρχή του παιχνιδιού, τότε όλα μπορεί να κυλήσουν καλά για εμάς».


Για τα δυνατά σημεία του ΠΑΟΚ: «Βασικά το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ, είναι το γεγονός πως βγάζει αρκετές φάσεις στα παιχνίδια του και δεν νομίζω πως αυτή η ομάδα έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ των προηγούμενων χρόνων, καθώς πρόκειται για μια ομάδα πιο επιθετική, που έχει μια φιλοσοφία να κρατά περισσότερο τη μπάλα και να βγάζει περισσότερους παίχτες στην επίθεση. Γενικά ο ΠΑΟΚ βγάζει έναν ενθουσιασμό στο γήπεδο, ενώ παίζουν και αρκετά νέα παιδιά, γεγονός που δημιουργεί έναν υπέρμετρο ενθουσιασμό. Έτσι χρειάζεται προσοχή, αφού θα πρέπει να αμυνθούμε απέναντι σε πολλούς παίχτες».


Για το αν έχει καταλήξει όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει: «Αυτή τη στιγμή, επειδή είχαμε κι ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και πιο συγκεκριμένα το προηγούμενο Σάββατο με τον Χρήστου, έχω κατασταλάξει περίπου στα 9/11 του βασικού σχήματος. Οι υπόλοιπες επιλογές θα εξαρτηθούν, από το πως θα είναι ο αντίπαλος και από τους παίχτες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, όσοι μπουν στην ενδεκάδα».


Για το πως αντιμετωπίζει ο ίδιος, το «ντεμπούτο» του στη Σούπερ Λιγκ: «Το αντιμετωπίζω με απόλυτη ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση και σεβασμό στον αντίπαλο. Εξάλλου στις 4 πρώτες αγωνιστικές, θα αντιμετωπίσουμε 3 ομάδες που θα βρεθούν τουλάχιστον στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Έτσι προσπαθώ να είμαι ήρεμος, συγκεντρωμένος και προσπαθώ να πείσω την ομάδα, ότι μπορεί να τα καταφέρει και ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Απλώς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γι' αυτό που θα αντιμετωπίσουμε».


«Κάποιοι πρέπει να αγαπούν περισσότερο τον τόπο τους και όχι το προσωπικό τους συμφέρον»


Για το θέμα που προέκυψε με την προσφυγή του Βοσνακίδη: «Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να πω σε μερικούς ανθρώπους, που είναι από την περιοχή εδώ και συμβουλεύουν κάποια παιδιά, πως είναι καλό να αγαπάνε λίγο περισσότερο τον τόπο τους, από το προσωπικό τους συμφέρον. Είναι αόριστο αυτό που λέω, όμως αυτοί στους οποίους αναφέρομαι, ξέρουν ποιοι είναι. Κάποιοι ξεσήκωσαν αυτό το παιδί, που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα μαζί μου και το οποίο είχε την αμέριστη βοήθειά μου, ώστε να δουλέψει αλλά και να πάει στην εθνική ομάδα, κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος. Από 'κει και πέρα όμως, πρόκειται για ένα παιδί που 5-6 φορές την περσινή χρονιά παραβίασε το ωράριο, ενώ άργησε και 1,5 ολόκληρη ώρα να έρθει στην προπόνηση γιατί... δεν κοιμήθηκε νωρίς. Μιλάμε για ένα παιδί το οποίο έχει υποπέσει σε πάρα πολλά παραπτώματα και που ακόμα και φέτος, παρά την απαγόρευσή από εμένα στους παίχτες, να πηγαίνουν στην παραλία στη διάρκεια της προετοιμασίας κι ενώ την επόμενη μέρα έχουμε διπλή προπόνηση, τον είδα εγώ ο ίδιος στη θάλασσα, όπως ο ίδιος τον είδα και στα παραπτώματα που έκανε με το ωράριο. Από την αρχή φέτος πάλι ήμουν από πάνω του, προκειμένου να δουλέψει και να αποβάλλει αυτό το παιδικό που έχει και να γίνει κανονικός ποδοσφαιριστής, καθώς προσόντα έχει πολλά, αλλά χρειάζεται να συνετιστεί και να καταλάβει ότι πρώτα απ' όλα είναι ποδοσφαιριστής. Αυτό το παιδί λοιπόν έκανε προσφυγή για 2 μισθούς. Τι να πουν δηλαδή κάποια παιδιά που ανέβασαν την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ και στους οποίους οφείλονταν περισσότεροι μισθοί στη διάρκεια της χρονιάς; Αν αυτό είναι που έχει στο μυαλό του ο Βοσνακίδης ή αυτό τον συμβουλεύουν, τότε θεωρώ πως ξεκινά με άσχημο τρόπο την καριέρα του, η οποία βέβαια δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ίσως να ξεκινήσει... Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά με αυτήν την ιστορία, αλλά το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να βάλει το κεφάλι του κάτω και να δουλέψει, είτε μείνει εδώ, είτε κερδίσει την προσφυγή του και αποχωρήσει. Είναι πάντως πολύ δύσκολο, αν δεν αλλάξει συμπεριφορά και χαρακτήρα, να προχωρήσει».

Πολυμέσα

Aλεξανδρούπολη