xanthi  panthrakikos  mgs  orestiada  komotini  aspida  kiklopes  faros Nikh Alexandroupolis  M.G.S. A.E. Enosi Komotinis Logo

Βάλλας: «Πλεονέκτημα η παραμονή Ουζουνίδη»

Ο Σπύρος Βάλλας συμπληρώνει φέτος συνολικά 10 χρόνια καριέρας στη Σκόντα Ξάνθη και σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, μιλάει για την προετοιμασία, τη νέα αγωνιστική περίοδο και επισημαίνει πως είναι πλεονέκτημα για την Ξάνθη, η παραμονή του Μαρίνου Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη:


Για το γεγονός ότι βρίσκεται συνολικά 10 χρόνια στην Ξάνθη και την πορεία της προετοιμασίας: «Προσωπικά αισθάνομαι ότι είμαι σε μία πολύ ώριμη και καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και θέλω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείχνει η SKODA ΞΑΝΘΗ όλα αυτά τα χρόνια δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου. Αναφορικά με την ομάδα δουλεύουμε πολύ σκληρά και πολύ μεθοδικά και έχω την αίσθηση και την πεποίθηση ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

 

Για το αν υπάρχει αισιοδοξία πως η ομάδα μπορεία να παέι ψηλά: «Χρειάζεται έναν συνδυασμό πραγμάτων. Καταρχήν επιβάλλεται να έχει διοικητική ηρεμία (η οποία είναι γνωστή στην Ξάνθη), οργάνωση, «χημεία» μεταξύ των ποδοσφαιριστών, «οικογενειακό» κλίμα και σ’ αυτό συμπεριλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν για την ομάδα. Πάνω από όλα όμως χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά από το σύνολο για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

 

Για τους στόχους της Ξάνθης της φετινής σεζόν: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική, μία ομάδα που θα έχει χαρακτήρα νικητή, θα είναι περήφανη και θα παίζει σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη. Μια ομάδα, που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο για να ευχαριστεί τον κόσμο της και παράλληλα να ανταμείβονται οι κόποι των προπονήσεων και οι κόποι όλων των ανθρώπων που εργάζονται στην ομάδα».

 

Για τα πρώτα φιλικά της ομάδας: «Προσωπικά θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ξεκινάμε την χρονιά με ένα μεγάλο αβαντάζ. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την παρουσία του ίδιου προπονητή. Έτσι κερδίζουμε χρόνο καθώς οι περισσότεροι γνωρίζουμε την φιλοσοφία του Μαρίνου Ουζουνίδη και το τι ζητά στο γήπεδο. Αυτό κάνει τα πράγματα πιο απλά φέτος, συγκριτικά με τις περασμένες σαιζόν. Σίγουρα το αβαντάζ αυτό, θα είναι αρωγός της προσπάθειάς μας για να καταφέρουμε πιο γρήγορα αυτό που θέλουμε, να αποκτήσουμε γρήγορα ομοιογένεια και φυσικά να μας εμφυσήσει ο προπονητής τα δικά του «θέλω» πολύ πιο εύκολα».

 

Για το γεγονός ότι συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, η προσέλευση του κόσμου είναι αυξημένη φέτος, στα παιχνίδια προετοιμασίας: «Ο κόσμος δείχνει ότι έχει την διάθεση να στηρίξει την ομάδα και φέτος κι αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα ενόψει της συνέχειας».

 

Για το γεγονός ότι στο video προώθησης των καρτών μελών της ομάδας, το κεντρικό σύνθημα είναι η φράση «δίπλα μας»: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο. Δεν πρέπει να υποσχόμαστε πολλά πράγματα. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δίνουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο σε όλα τα παιχνίδια. Θα προσπαθούμε πάντα για τη νίκη κάνοντας έτσι περήφανο τον κόσμο γι’ αυτό που θα βλέπει κάθε Κυριακή. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας».

 

Για το αν περιμένει ο κόσμος να στηρίξει περισσότερο την ομάδα, με βάση και τις πωλήσεις των διαρκείας: «Οι φίλαθλοί μας πρέπει να καταλάβουν ότι η ομάδα έχει γίνει πιο ελληνική κι έχει πολλά νέα παιδιά που ήρθαν από την Ακαδημία. Αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για να στηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια».

 

Για το γεγονός πως υπάρχουν πολλοί νέοι στο ρόστερ φέτος: «Πέρα από την ικανοποίηση και την χαρά που δίνει η παρουσία αυτών των παιδιών και σε μένα - που είμαι πιο παλιός - αλλά και στους ίδιους, πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν στις πλάτες τους πλέον μία μεγάλη ευθύνη καθώς επιβάλλεται να προσαρμοστούν πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα και να ανταποκριθούν στο βάρος της δυναμικής της SKODA ΞΑΝΘΗ. Από την πλευρά μας εμείς οι... παλιότεροι αλλά και η ομάδα στο σύνολό της θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν».

 

Για το αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει από την μέχρι στιγμής προετοιμασία της ομάδας: «Αυτό που έχω παρατηρήσει φέτος, είναι πως έχουμε μεγαλύτερη ομοιογένεια από την αρχή της προετοιμασίας. Ξέρουμε τι ζητάμε και πως θα το πάρουμε σε κάθε αγώνα κι αυτό φάνηκε κάπως στα πρώτα φιλικά. Ο πλέον σημαντικός λόγος, επαναλαμβάνω πως είναι η παρουσία του προπονητή - που βρίσκεται για 2η διαδοχική χρονιά στο τιμόνι της ομάδας - κι αυτό φέτος πιστεύω πως θα μας βοηθήσει και φανεί περισσότερο στην διάρκεια του πρωταθλήματος. Η SKODA ΞΑΝΘΗ έχει μεγαλύτερη ηρεμία και περισσότερη σιγουριά. Και σ’ αυτό συμβάλλει επίσης ότι ο «κορμός» της ομάδας είναι ίδιος».

 

Για το τι προσπαθεί να κάνει ως αρχηγός της ομάδας: «Προσωπικά οφείλω να δώσω να καταλάβουν, ειδικά στους νέους παίκτες ό,τι είναι τυχεροί που έχουν μία μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα τους. Παράλληλα, η ευθύνη που έχουν αυτά τα παιδιά φορώντας τη φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ είναι μεγάλη και θα πρέπει να δουλεύουν σκληρά, να έχουν επιμονή, υπομονή και την «φλόγα» για διάκριση για να έρθουν οι επιτυχίες».

 

Για το τι κρατάει από την περσινή αγωνιστική περίοδο: «Θεωρώ πως υπήρξε πρόοδος στην περσινή περίοδο όσο αφορά την εικόνα της ομάδας και πιστεύω ότι έπρεπε να είχαμε πολλούς περισσότερους βαθμούς και να μην κινδυνεύσουμε προς το τέλος. Ακόμη και μέσα και από τα αρνητικά όμως, μπορείς να μαθαίνεις. Κέρδος είναι το γεγονός πως οι παίκτες που πέρσι πήραν παιχνίδια, φέτος είναι πιο πλούσιοι σε εμπειρίες. Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε μεγαλύτερη ισορροπία σαν ομάδα κι αυτό θα φανεί στο γήπεδο».

 

Για το γεγονός ότι η Ξάνθη ήταν από τις πρώτες ομάδες που πήραν αδειοδότηση: «Η SKODA ΞΑΝΘΗ εδώ και χρόνια είναι παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο λειτουργίας της και δεν είναι λίγες οι καινοτομίες της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν είχαν ακολουθήσει το πρότυπό της και τον τρόπο οργάνωσής της κι άλλες ομάδες τώρα δεν θα είχαμε αυτό το χάλι κι αυτές τις απαξιωτικές καταστάσεις για όλους».

 

Για το γεγονός ότι με 195 συνολικές συμμετοχές με τη φανέλα της Ξάνθης, βρίσκεσαι στην 6η θέση του σχετικού πίνακα, πίσω από τους Παπαδημητρίου (389), Κεχαγιά (362), Λαμπριάκο (211), Μαρτσέλο (207), Μπούτσεκ (202) και αν μπορεί να φτάσει μέχρι την 3η θέση: «Αυτό που εύχομαι είναι να είμαι υγιής και να μπορώ βοηθάω την ομάδα μου. Από εκεί και πέρα είμαι περήφανος που ανήκω σ’ αυτήν την ομάδα. Το μόνο που ξέρω είναι πως θα κάνω τα πάντα και θα δίνω το καλύτερο δυνατό για την SKODA ΞΑΝΘΗ».

 

Για το πρόγραμμα της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα: «Έχει αποδειχθεί όλα τα χρόνια ό,τι δεν παίζει και τόσο ρόλο το πρόγραμμα. Σημασία έχει σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς. Δουλεύουμε σκληρά για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι. Η διάρκεια είναι αυτή που σε καθιερώνει. Γνωρίζουμε πως η πορεία μας πρωτίστως εξαρτάται από εμάς τους ίδιους και λιγότερο από το πρόγραμμα των αγώνων».

 

Επιμέλεια: Χάρης Παρασκευόπουλος

Aλεξανδρούπολη